Volgers

vrijdag 27 januari 2012

ONCE UPON A TIME

Magnolia Down Under Challenge #130

Winner
Dorothy {42}


What an AMAZING card Dorothy created using the colours from the Dutch flag.I just love all the different nautical elements she's included and the fabulous fold which showcases everything so well. If you want to check out more of Dorothy's work you can check out her blog

Goede middag allemaal,

Ik had een heleboel plannen voor de afgelopen week en ik wilde van alles en nog wat maken, maar dat liep toch even anders dan ik zelf had bedacht. De babyslofjes zijn gebreid, maar de kaarten en de verpakkingen heb ik toch nog maar even doorgeschoven naar volgende week. Gelukkig zijn de baby's nog niet geboren, dus ik heb nog een beetje speling. De kaart die ik wilde maken voor de challenge van  Down Under is natuurlijk wel klaar. Alleen het heeft iets meer tijd in beslag genomen, dan ik zelf gepland had.  De opdracht was een echte uitdaging om te maken. Eentje waar je jezelf helemaal in uit kon leven en dat heb ik dus ook gedaan en ik ben er zelf zeer tevreden mee. Meestal heb ik nog wel een aantal dingen die ik anders had willen doen, maar deze keer is het voor mijn gevoel helemaal goed. De opdracht luidde:

"MAAK EEN CREATIE IN DE KLEUREN VAN JOUW  NATIONALE VLAG"

Ik vond dit echt een leuke opdracht om te maken, omdat je de vrijheid had om te werken met de materialen die je zelf wilde en je je niet aan allerlei maten  en volgorde te houden had. Het enige wat je moest doen,  waren de kleuren en natuurlijk een Magnolia stempel. Om ons land nog een beetje meer te laten zien, heb ik er een stukje vaderlandse geschiedenis aan verbonden.  De Nederlanders zijn mensen van het water. Door de eeuwen heen hebben wij van alles en nog wat gedaan met water. Denk aan onze zeevaarders, ontdekkingsreizigers en natuurlijk Piet Hein met zijn Zilvervloot. Maar ook in de moderne tijd zijn wij Nederlanders nog steeds mensen van het water. Onze waterkeringen, inpolderingen, maar ook de berging van menig gezonken schip, het ruimen van scheepsrampen zijn zaken waar we trots op mogen zijn. Vandaar dat ik heb gekozen om een kaart te maken die terug gaat in de tijd, de geschiedenis van Nederland met onze  zeevaarders ontdekkingsreizigers. Voor deze opdracht heb ik de stempel van Piraat Edwin gebruikt. Ook de zeevogel uit dezelfde serie mocht natuurlijk niet ontbreken en uiteindelijk kon ik ook de tekststempel "Once upon a time"gebruiken, die ik als titel voor deze kaart zeer passend vond. Nu de kaart helemaal af is vind ik het de perfecte verjaardagskaart voor een jongen van een jaartje of 7 á 11 jaar. Daarom heb ik besloten om hem ook in te sturen bij de Magnolia Cards Challenge van Cards Only.

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn stukje vaderlandse geschiedenis vinden. Voor de buitenlanders komt er in de loop van het weekend een Engelse vertaling bij, maar omdat de tijd in Australië een stuk vooruit loopt op de Nederlandse tijd, ga ik eerst mijn kaart posten en maak later de vertaling voor jullie.

Voor iedereen een gezellig weekend en tot een volgend keer,

Lieve groeten,

Dorothy8 opmerkingen:

Nellie zei

Wauww, Dorothy, wat maak je toch altijd van die schitterende kaarten. Er zijn zovele mooie details te zien... iedere keer als ik kijk zie ik weer wat nieuws!!

Groetjes, Nellie

Janiel/ janny zei

oh WOW!! What a wonderful card!! Love the way it opens up with the image inside the port hole..
great card...
Thanks for sharing with us at MDUC..
hugs......

Cindy zei

Hallo Dorothy,

Wat een supermooie kaart. Ik hoop echt dat je er een prijs mee wint, het is een lust voor het oog!
Groetjes
Cindy

Welkom bij Happy Stamper zei

wooooooooooooow meid, wat een prachtige kaart heb je gemaakt, heb mijn ogen uit gekeken, hij is geweldig, super mooi meis,

ik kom er bijna niet aan toe om weer een kaartje te maken, hoop dat volgende week weer een beetje op te gaan pakken.

lieve groetjes
angelique

leonenkarin.blogspot.com zei

Wow Dorothy! Wat een geweldig mooie creatie zeg! Dat heb je echt geweldig gedaan!!! Hoe maak je zo'n opstaande kaart? Heb ik al gezegd dat je dat geweldig gedaan hebt!! Super!!

Groetjes, Karin

Ine zei

Hoi Dorothy

Wat een helemaal geweldige kaart echt super super super!!!!!! Goed dat je gewonnen hebt, terecht.
Ik kan je niet helpen aan de appel helaas.
Kan deze kaart ook helemaal plat (nou ja net zo plat als een andere kaart met bloemen) zodat hij per post verstuurd kan. Want dan kan ik me een voorstelling maken hoe hij inelkaar zit :) hij is echt super.

groetjes Ine

inge zei

Wat een geweldige creatie Dorothy, schitterend gemaakt!!
Leuk dat je meedoet bij Magnolia Card challenges.

Groetjes inge

Alice zei

wat een suoer gave kaart echt heel mooi gemaakt. bedankt voor het mee doen aan onze challenge.
groetjes alice van http://magnoliacardschallenge.blogspot.com/