Volgers

maandag 15 april 2013

PAPERPIECING



Een hele goede maandagmorgen,

Maandagmorgen betekent  een nieuwe challenge bij de KreativeStempelfreunde met deze keer wel een hele leuke opdracht en ook niet de makkelijkste. Ja jullie lezen het goed ook voor de meeste DTleden was deze uitdaging iets nieuws. Dus ook voor mij en ik moet zeggen dat ik het heel erg leuk vond om te doen en ondanks dat ik eerst echt even heb moeten zoeken naar een geschikte stempel en papier, weet ik zeker dat ik het vaker zal gaan doen.


De opdracht deze keer is: 

PAPERPIECING

Dit is een stempel/papiertechniek waarbij je een stempel op een stukje designpapier stempelt en het daarna uitknipt en het daarna precies op het stempelafdrukje in past en vast plakt. Het geeft een schitterend resultaat. Het is echt spelen met papier en weer eens iets anders dan in kleuren. Voor de 3D knippers en mensen die niet zo graag kleuren is dit een hele leuke oplossing om toch een prachtige uitgewerkte stempel te krijgen. Ik vind het een echte aanrader.  



Ik heb een Magnolia stempel gekozen met Tilda als matroos uit een oudere serie. Ik ben eigenlijk stapel verliefd op de hele serie met piraten en matrozen enz. Ieder jaar als de lente en de zomer er weer aankomen moet ik ze gewoon weer pakken en er weer  iets mee gaan doen. Het gezichtje, de armpjes, het haar en de touwladder heb ik gewoon met Copics ingekleurd, de rest heb ik met papier gedaan. Bij de baret en de schoenen, heb ik in laagjes opgewerkt. Eerst een hele groene schoen en later de beige stukjes erop geplakt. Een hele mooie en duidelijke uitleg met foto's van deze techniek vinden jullie op het blog van ANDREA.




Om de kaart een zee "look"te geven heb ik hem opgesierd met allerlei schelpen,  touwtjes, raffia, hout, jute enz. De kleur heb ik een beetje bruin, beige, grijzig gehouden om het effect van verweerd hout na te maken.




Gebruikte materialen:

Stempels: Magnolia
Papier: Donkerbruine cardstock van het Boekensteuntje uit Tegelen en designpapier van een blok van het Kruidvat. Kraft papier van GeWe Nederhemert. Restje papier met een landkaart is onbekend. Papier met planken effect My Minds Eye.
De schelpen hebben we gevonden tijdens onze vakanties op Ibiza, waar we vroeger als gezin met de jongens vaak naar toe gingen.
Touwtjes, raffia, houtjes, de opgerolde houten bloem eigen voorraad.



Dit was het weer voor deze keer, ik ben benieuwd wat jullie van deze techniek vinden. Ik vond het een hele leuke uitdaging en ik ga het zeker nog een keertje proberen. Ik wens iedereen een fijne week toe, het zou van de week goed weer blijven, dus laten we maar hopen dat, dat dan ook zo is en zondag ben ik er weer met een kaart voor Stempeltraueme.


Met een lieve groet van mij,

Dorothy

 

14 opmerkingen:

Sarah - Crea S zei

Dorothy, het is weer een leuk kaartje geworden. Leuk thema, en ik moet zeggen dat paperpiecing is je goed af gegaan! Ook mooi papier dat je gebruikt hebt.

Richtsje zei

Schitterend kaartje Dorothy, weer erg mooi gemaakt! En mijn complimenten voor je papierpiercing, knap gedaan hoor!

Groetjes Richtje

Anoniem zei

Hoi Dorothy

Dat is een leuke techniek,kun je ook goed restje mee verwerken.

Je kaart is weet toppie.

Gr. Mia

ANJA 3D zei

Schitterende kaart. Prachtige kleuren combinatie. Schitterende Tilda en met leuke details afgewerkt. Ik ga dat ook een keer proberen. Lijk me heel leuk om te doen paperpiecing.
Gr. Anja

jolanda zei

heel leuk gedaan

Erica ♥ zei

Wat prachtig zeg, hier heb je tijd
aan besteed en het resultaat is toch
verbluffend, wat een mooie details en
de stempel is idd erg super ☺

Fijne nieuwe (knutsel) week ☺
lieve grtjsss Erica ¤
heidebloempjuh.blogspot.nl

Anita Meijer zei

Wauw Dorothy wat is je kaart supermooi geworden, ik vind het weer een toppertje.
Liefs van Anita

Bastelkueken`s Kreative Welt aus Alsdorf zei

Oh Dorothy,

deine Karte ist absolut hammermäßig... zauberhaftes Design.... echt spitzenmäßig.

wünsche dir einen schönen Dienstag
Anja

Doreen zei

gorgeous card - fab image and design
Hugs
Doreen xx

GerJanne zei

Hoi Dorothy,
wat een supermooie kaart heb je gemaakt! Paperpiecen is zo leuk! Ik vergeet het te vaak!
GerJanne

Momente auf`s Papier gebracht zei

huhu dorothy,
eine wunderschöne pp karte hast du da gezaubert, alles harmoniert perfekt zusammen und die idee mit der kleinen schneckenmuschel in der blüte, finde ich klasse. wünsche dir einen schönen rest abend, liebe grüße sonja/sonne

Brunis Allerlei zei

Eine traumhfte Karte,super gestaltet.

GLG Bruni

Anoniem zei

The benefits of using digital performer 5 release date 4 T Plus.
However, when facing the question of circumcision
has come under fire by many physicians and even digital performer 5 release date the teeth.



Also visit my homepage - penis enhancement

nbde2020 zei

According to replica watches Fabiano, Rolex is the most counterfeited watch brand in the world, sharing that replica watches uk ignominious title with Modigliani, as the most counterfeited artist, by production volume. The issue with both “brands”fake rolex lies in their pedigree: In the case of Modigliani, early documentation and cataloging is sketchy, as illustrated in Voelker’s article. In replica rolex terms of Rolex, it’s the early assembly process and use of sub-contractors, essentially opening the door for non-standardization and historical fake watches interpretation.